Hondengedrag.be


Prijzen

Pagina voor het laatst aangepast op: 20-12-2017


Probleemgedrag - Theorieles- Puppy cursus - Basisgehoorzaamheidscursus - Gevorderdencursus - Trainingsadvies

Hondengedrag.be heeft als voordeel tegenover de klassieke hondenschool dat:
  • uw hond veel sneller zal gehoorzamen doordat u individuele begeleiding krijgt (basisgehoorzaamheid na 5 lessen!!) 
  • u niet verplicht bent om op vaste tijdstippen te trainen
  • u niet verplicht bent in groep te trainen
  • u zich niet hoeft te verplaatsen indien u training aan huis wilt
  • u bij ons terecht kan met specifieke gedragsproblemen.
Een klassiek hondenschool werkt meestal aan een gehoorzaamheidsprogramma in groep ter voorbereiding op wedstrijden. De instructeurs op deze hondenscholen zijn gespecialiseerd in het trainen van honden maar ontbreken meestal de opleiding om te helpen bij probleemgedrag. Zo kan je hond op een gewone hondenschool bvb. niet leren zindelijk te worden, stoppen met in je tuin te graven, leren alleen zijn of leren zijn angst tegenover vreemden of harde geluiden te onderdrukken.

 

Voor reservatie en afspraak telefoneer Koen Vandecauter, 0475 726749 best na 18.00 of vul het formulier in op de contactpagina.

 

Probleemgedrag:

Dit is elk ongewenst gedrag dat u als storend ervaart. Springen, angst voor mensen of geluiden, agressie, onzindelijkheid, hyperactief, vernielzucht, blaffen, verlatingsangst,... . We komen bij u langs en doen een gedragsanalyse waarbij we gaan onderzoeken waarom je hond probleemgedrag vertoont. Afhankelijk van het probleem wordt u persoonlijk begeleid met een specifiek (her)opvoedingsprogramma. In bepaalde gevallen kan het zijn dat er een medische oorzaak aan de basis ligt van het gedragsprobleem of dat de gedragstherapie medische ondersteuning nodig geeft. In deze gevallen zal u doorverwezen worden naar uw dierenarts die ik op mijn beurt een volledig verslag bezorg.
Voor de meeste gedragsproblemen moeten we maar éénmalig langskomen.
Tarief:
Analyse en advies: 100 Euro + verplaatsingsonkosten*, evt. opvolgbezoek 40 Euro + verplaatsingsonkosten*


Theorieles:

Indien je weinig ervaring hebt met pups en jonge honden of positieve opvoedingstechnieken kan je een theorieles volgen. Hier wordt socialisatie en gewenning besproken, zindelijkheidstraining, leerprocessen, hoe belonen, wanneer zeg je nee (huisregels en grenzen), gewoontegedrag, rangorde, lichaamstaal, communicatiemogelijkheden, stresssignalen, ...
Deze theorieles is veel uitgebreider en gaat veel dieper op de materie in dan de theorie die bij aanvang van elke gehoorzaamheidsles gegeven wordt. Het blijft niet uitsluitend bij theorie, er worden direct ook zaken aangeleerd met jou hond. Alles staat nog eens duidelijk uitgelegd op papier zodat je niets hoeft op te schrijven.
Tarief: 
100 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding* voor +/- 2h.


Puppy cursus:

Voor honden tot de leeftijd van 20 weken. De prioriteiten liggen hier op bijtgeremdheid, socialisatie naar mensen(kinderen, vreemden) en dieren. Je pup leert om mensen op een aangename manier te begroeten zonder te springen en leert om zich zonder angst te laten onderzoeken, iets waar je dierenarts je dankbaar zal voor zijn. Verder mag je een basisgehoorzaamheid verwachten. De cursus wordt enkel nog privé gegeven, op uw eigen tempo. Op het einde van elke les krijg je een cursus op papier waar de aangeleerde oefeningen en de theorie nog eens duidelijk uitgelegd worden.
Tarief: 5 lessen
Privé: 200 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding*
Je kan per les betalen en bent niet verplicht alle 5 de lessen te nemen.
Cursus op papier inbegrepen.


Basisgehoorzaamheidscursus:

Voor honden van meer dan 20 weken. Hierbij ligt de nadruk op algemene opvoeding en socialisatie. De hond leert op een hond-vriendelijke en stressvrije manier de basiscommando’s. Er wordt veel aandacht besteedt aan de theorie; hoe denkt en leert een hond en hoe ga ik als baasje het best met mijn hond om. De cursus wordt enkel nog privé gegeven, op uw eigen tempo.
Na de basiscursus is uw hond in staat om te volgen aan de leiband zonder trekken en kent hij de basiscommando's kom hier, zit, liggen, blijven, spelapport... .
Op het einde van elke les krijg je een cursus op papier waar de aangeleerde oefeningen en de theorie nog eens duidelijk uitgelegd worden.
Tarief: 5 lessen
Privé: 200 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding*
Je kan per les betalen en bent niet verplicht alle 5 de lessen te nemen.
Cursus op papier inbegrepen.


Gevorderdencursus:

Voor honden van meer dan 20 weken die de basisgehoorzaamheidscursus met succes voltooid hebben. Dit is een perfecte aanvulling en uitbreiding op de basisgehoorzaamheidscursus. De cursus wordt enkel nog privé gegeven, op uw eigen tempo. Tarief: 5 lessen
Privé: 200 Euro per hond + evt. verplaatsingsvergoeding*
Je kan per les betalen en bent niet verplicht alle 5 de lessen te nemen.

 

Trainingsadvies:

Wedstrijd ambitie? Problemen met één specifieke oefening op de hondenschool (trekken, onderbreking, apport, blijf….)? Ook hierbij kan u individuele begeleiding krijgen, afgestemd op het individuele gedrag en karakter van uw hond.
Let op: het is wel de bedoeling dat de hond reeds een kennis heeft van basisgehoorzaamheid.
Tarief: 40 Euro / uurAlle honden worden op een hondvriendelijke en efficiënte manier getraind. Hierdoor bekom je een betrouwbare metgezel en verkrijg je een relatie die gebaseerd is op respect en vertrouwen.


Hondengedrag.be is lid van de Amerikaanse Association of Pet Dog Trainers (APDT) de grootste internationale professionele organisatie van hondentrainers, die op een diervriendelijke manier trainen. (lidnr 69140)
 

Alle cursussen kunnen aan huis gegeven worden.
*Verplaatsingsonkosten 0.50 Euro/km vanuit RONSE Oost Vlaanderen.

Voor reservatie en afspraak telefoneer Koen Vandecauter, 0475 726749 best na 18.00 of vul het formulier in op de contactpagina.

 

L. Vanhaverbeke - Etikhove - Labrador
Na les 2 basisgehoorzaamheid:  "Deze cursus is zijn geld meer dan waar, al wat er nu nog bijkomt is voor ons bonus"

Op de site hondengedrag.be van Koen Vandecauter, hondengedragsbegeleider en dierengedragstherapeut, vindt u ondermeer info over de privé hondenschool in Ronse, honden, puppy’s,probleemgedrag, hondengedrag, privé hondentraining, privé opvoeding, privé training, hond, gedrag, opleiding hondentherapeut, hondengedragstherapeut en gedragstherapie voor je hond, hondenopvoeding, hondengedragsprobleem, privé puppyopvoeding, privé puppytraining, privé hondenafrichting, SATS, TTouch, Calming Signals, ...