Hondengedrag.be


Over mezelf

Pagina voor het laatst aangepast op: 03-04-2011

Sedert eind jaren tachtig ben ik actief met honden bezig. Eerst als ongelukkige probleemhond bezitter, nadien als trouw hondenschoollid, vervolgens als lesgever in verschillende hondenscholen en uiteindelijk als zelfstandig trainingsadviseur en gedragsbegeleider.

Ik heb meerdere cursussen gevolgd bij John Rogerson, stichtend lid van de Association of Pet Behaviour Counsellors, in The Northern Centre For Animal Behaviour in  Engeland en volg nog regelmatig bijscholingscursussen en workshops in binnen- en buitenland .

Naast de opleidingen bij John Rogerson heb ik ervaring opgedaan en bijscholing gevolgd over clickertraining, Ttouch, bachbloesems, Syn Alia Training Systems (SATS) en andere positieve leermethodes en heb ik seminaries gevolgd van o.a. Roger Abrantes, Peter Neville, John Fisher, Ian Robinson, Gwen Bailey, Marjolein Prins, Kayce Cover, Turid Rugaas (Calming Signals) en andere specialisten die zich wetenschappelijk met dierengedrag bezighouden. Bij Bart Bellon heb ik geleerd hoe je een elektronische halsband kan gebruiken als stimulator, zonder dat je hond de stimulatie ervaart als straf. Ik ben misschien ook één van de weinige gedragstherapeuten die zijn nek durft uit te steken door te stellen dat je ongewenst gedrag meestal niet stopt door snoepjes of negeren! Lees eens "Hoe leert een hond, beloning en straf

Ik heb veel praktijkervaring opgedaan, ook met probleemgedrag, ondermeer doordat mijn eigen honden stuk voor stuk als "probleem gevallen" in het asiel achter gelaten werden of om één of andere reden niet meer bij hun eigenaar konden blijven. Sedert eind 2003 nam ik in competitieverband deel aan het Belgische gehoorzaamheidsprogramma met een prachtige Riesenschnauzer die ik op de leeftijd van 11 maand overgenomen had van de fokker omdat hij voor hem te moeilijk (lees: nerveus dominant) was voor tentoonstellingen en hij niet voldoende tijd had om al zijn energie in die ene hond te stoppen. Ram is altijd een karakterhond gebleven maar anderzijds toch een aangename familiehond en speelkameraad voor onze zoon geweest. De voor deze hond vrij behoorlijke resultaten kan u op de site van Schnauzervrienden.be bekijken.  Om zijn overmatige energie te kanaliseren probeerde ik ook één maal per week te trainen in de ringwerkdiscipline en één maal per week IPO. Een fotogallerij van Ram "Blizzard von der Frankenfurt" staat hier. Ram was een schitterende demo en therapiehond maar is jammer genoeg op 25.10.06 overleden aan de gevolgen van een maagtorsie. Sedert eind februari 07 is er een nieuwe Ries die ondertussen ook als demo en therapiehond dienst doet.

Contact: Koen Vandecauter, 0475 726749 na 18.00


Hondengedrag.be
 is lid van The Association of Pet Dog Trainers (APDT) de grootste internationale professionele organisatie van hondentrainers, die op een diervriendelijke manier trainen.

 

Op de site hondengedrag.be van Koen Vandecauter, hondengedragsbegeleider en dierengedragstherapeut, vindt u ondermeer info over de privé hondenschool in Ronse, honden, puppy’s,probleemgedrag, hondengedrag, privé hondentraining, privé opvoeding, privé training, hond, gedrag, opleiding hondentherapeut, hondengedragstherapeut en gedragstherapie voor je hond, hondenopvoeding, hondengedragsprobleem, privé puppyopvoeding, privé puppytraining, privé hondenafrichting, SATS, TTouch, Calming Signals, ...